ØRNEN

Ørnen bliver kaldt en ’Krimi-odyssé’ på IMDB. Udover at være en ’Krimi-odyssé’ er  Ørnen en dansk dramaserie på 24 afsnit – tre sæsoner af otte afsnit. Ørnen rullede over skærmen for første gang d. 10/10-2004. Serien er skrevet af Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, og den er produceret af Danmarks Radio i samarbejde med flere udenlandske tv-stationer. Serien havde i gennemsnit 1,5 millioner seer i Danmark. Ydermere har serien vundet en Emmy Award for bedste ikke-amerikanske tv-drama-serie i 2005 fra The international Academy of Television, Arts and Science.

Ørnen udmærkede sig ved et specielt fortællelag. På den ene side ses historien om kriminalinspektøren Hallgrim Ørn Halgrimsson, som efterforsker indviklede drabssager i forbindelser med organiseret kriminalitet.

Sideløbende fortælles der en mere personlig fortælling om Hallgrim Ørn Halgrimssons person, der har personlige problemer, og som ikke formår at tage vare på sig selv. Derfor findes hovedpersonen på grænsen til en eksistentiel krise.

Det er også bemærkelsesværdigt, at hver afsnit starter med et kodenavn, som alle stammer fra græsk mytologi.

Dette inspireret af Jørn Faurschou som har deltaget i flere kurser om Mythworks i USA.