Albert

Albert

ALBERT
Den første danske børne-actionfilm.

Albert er et lille dansk mesterværk, der kan sole sig i en mega solid og helt eventyrlig historie og rigtig, rigtig gode skuespiller-præstationer.

Jørn Faurschou har filmatiseret Ole Lund Kirkegaards folkeskoleklassiker “Albert”, og understreger endnu engang sin høje kvalitet som instruktør.

Albert-og-Egon-i-baad(1)

Albert er 10 år, fræk, skæg og fyldt med gode ideer. Alberts bedste ven, Egon, bliver tit fristet af Alberts forskellige påfund og forsvinder en dag fra byen. Albert tager ud for at lede efter ham og ender i fantasiverdenen Hjallevad.

ANMELDELSE:
af Anders Jerlöw Nielsen

“Albert er en sand børneperle”

Min absolutte favorit børnefilm har altid været “Lille Virgil og Orla Frøsnapper” fordi den på en gang var fantastisk og samtidig rigtig dansk, og fordi den aldrig snakkede ned til børn.

Nu er der kommet en der er endnu bedre, nemlig ALBERT
Overraskende nok er det historien om Albert, der er lidt af en skarns knægt

Albert har en god ven Egon og sammen udforsker de deres omgivelser, leger pirater og lytter til sære historier fortalt af grønthandleren. Det kan resultere i at de kommer for sent i skole, eller får ødelagt deres tøj i søen på flugt fra Skomageren. Drengene har det fedt indtil en dag hvor det bliver nok for Egons strenge forældre, der forbyder han at lege mere med Albert.
Bruddet mellem de to venner resulterer i at Egon løber væk hjemmefra, og det sender begge drenge ud på et stort eventyr i en anden verden.

Albert er et lille dansk mesterværk, der kan sole sig i en mega solid og helt eventyrlig historie og rigtig, rigtig gode skuespiller-præstationer.

Man føler sig som dreng igen; Fortabt i en eventyrverden hvor man ikke altid selv er herre over godt og ondt.
Billederne er ren guf og man tror næsten ikke på at Danmark kan være så dejligt. Kontrasten til det mystiske og øde gøgler-rige er udtalt og virker overbevisende, ligesom kontrasten mellem Egons strenge forældre og Alberts mere tilbagelænede eks-hippie forældre er både sjov og har en god dramatisk effekt.

No Comments

Post A Comment